Uchwała Nr AR001-24-IV/2023 Senatu Akademii Wychowania Fizycznego im. Jerzego Kukuczki w Katowicach z dnia 25 kwietnia 2023 roku w sprawie powołania Komisji Postępowania Doktorskiego w postępowaniu w sprawie nadania stopnia doktora mgr. Mateuszowi Grajkowi.

Działając na podstawie art. 192 ust. 1 ustawy z dnia 20 lipca 2018 roku Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2023 poz. 742), w związku z §3 ust. 1 i §4 ust. 2 lit. b. Uchwały Nr AR001-7-X/I/2019 Senatu Akademii Wychowania Fizycznego im. Jerzego Kukuczki w Katowicach w sprawie zmiany uchwały AR001-4-IX/2019 Senatu Akademii Wychowania Fizycznego im. Jerzego Kukuczki w Katowicach z dnia 24 września 2019 roku w sprawie zasad prowadzenia postępowań w sprawie nadania stopnia doktora i doktora habilitowanego (tekst jednolity), Senat Akademii Wychowania Fizycznego im. Jerzego Kukuczki w Katowicach podjął uchwałę następującej treści:

§ 1.

Senat Akademii Wychowania Fizycznego im. Jerzego Kukuczki w Katowicach powołuje Komisję Postępowania Doktorskiego w postępowaniu o nadanie stopnia doktora w dziedzinie nauk medycznych i nauk o zdrowiu w dyscyplinie: nauki o kulturze fizycznej mgr. Mateuszowi Grajkowi nt. *Występowanie zachowań ortorektycznych i emocjonalnego jedzenia wśród młodych osób wykazujących zróżnicowaną aktywność fizyczną i sposób odżywiania* prowadzonego w trybie eksternistycznym:

- 1. Komisja Postępowania Doktorskiego:
 - 1) dr hab. Kajetan Słomka, prof. AWF Katowice przewodniczący
 - 2) prof. dr hab. Adam Zając
 - 3) dr hab. Daria Chmielewska, prof. AWF Katowice
 - 4) dr hab. Małgorzata Michalczyk, prof. AWF Katowice
 - 5) dr hab. Andrzej Myśliwiec, prof. AWF Katowice
 - 6) dr hab. inż. Robert Roczniok, prof. AWF Katowice
- 2. W skład powyższej Komisji wchodzą ponadto wyznaczeni recenzenci oraz promotor.

Senat Akademii Wychowania Fizycznego im. Jerzego Kukuczki w Katowicach upoważnia Komisję do przyjęcia rozprawy doktorskiej, wyznaczenia terminu publicznej obrony oraz do przeprowadzenia publicznej obrony.

§ 2.

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Uprawnionych do głosowania: 18 osób, obecnych 14 osób, głosowało: 14 osób.

Senat Akademii Wychowania Fizycznego im. Jerzego Kukuczki w Katowicach w głosowaniu tajnym jednogłośnie podjął uchwałę w sprawie powołania Komisji Postępowania Doktorskiego w postępowaniu w sprawie nadania stopnia doktora mgr. Mateuszowi Grajkowi.

Rektor prof. dr hab. Grzegorz Juras